Vzdal jsi to?

01.05.2011 00:01

Co si myslíte, přežil? Nepřežil? Pokusí se o to znovu? Copak už toho nebylo dost? Zřejmě ne... Kolikrát ho ještě necham trpět? No do konce zbývají už jen dva dny... Tedy dva dílečky...

Děkuji za vše hlavně všem komentujícím a yellow mé spřízněné dušičce, S láskou Vaše Salazaret

 

 

 

Chtěl jsem ho jen zkontrolovat. Ale to, co jsem zahlédl, mi vyrazilo dech. Proč to udělal. Ublížil si schválně? Tohle není ten Potter, které jsem znal. Změnil se a já si to uvědomil, až už bylo pozdě. Ale kdo ho donutil vzít si vlastní život? A takhle?

A to, co se stalo před třemi dny… Byla to nehoda? Začínal jsem mít divné tušení, že ne. Ale nehodlal jsem se s touhle spekulací nikomu svěřovat. Citrónových bonbónů mám plné zuby!

Sedím tady u jeho postele a držím jeho zkřehlou ruku ve své. Proč! Při svatém Merlinovi, proč? Jakým záhadným způsobem mě donutil tady být? Proč tu chci být?

Zvedl jsem druhou ruku a opatrně mu poupravil peřinu. Proč! Ale pak jsem ucítil v jeho kapse u pyžama nějaký předmět. Obyčejný malý pergamen.

Pomalu jsem ho vytáhl. Mám právo si tohle přečíst? Ne, já ne. Mě nenávidí. Já nejsem ten, kdo by měl číst jeho slova na rozloučenou.

Dotkl jsem se jeho čela. Bylo horké. Nedivím se. Ten jed, který vypil, bude ještě dlouho kolovat jeho žilami. Ale přišel jsem včas. Dokázal jsem zabránit tomu nejhoršímu. Žije.

Ale ty otázky, které jsem viděl ve tvářích Poppy a Albuse. Také pochopili, co chlapec udělal? Nebo zase přehlížejí tyhle drobné detaily?

Kdo mu pomůže? Bude ještě někdy nějaká osoba, která mu zabrání udělat další hloupost? Zvedl jsem se z nepohodlné židle. Zkontroloval pevnost pout, které držely jeho ruce na místě. Ne jenom kvůli tomu, že mám strach, aby si znovu neublížil. Jed. Ten odporný jed. Proč si vzal zrovna tenhle? To chtěl tak moc trpět? Na etapy?

Znovu jsem se posadil a čekal? Na co? Na další bolestivý záchvat. Nechtěl jsem si to uvědomit, ale mě to bolí taky, Harry…

 

3. část   ***   5. část

 

 

Diskusní téma: Vzdal jsi to?

paráda

Karin | 23.03.2018

Krásné ale je mi smutno.

Ty mě zabíjíš!

Verů | 08.08.2013

Co je napsáno na tom pergamenu? No tááák, to je mi napínání...I když to s tím jedem mi trochu připomíná Romea a Julii (možná ne, ale já tu knížku právě dočetla :D)

Krásné naprosto úžasné TT-TT

Kuro-nii | 01.05.2011

Myslela jsem že tuhle tvoji povídku okomentuji, až ji sem hodíš celou Sal, ale prostě jsem to nezvládla. Tohle mnou vážně cloumá, je to tak úžasné, tak nepopsatelné, přesně tvůj nádherný stil psaní, který jsem si tolik zamilovala, už se nemužu dočkat pokračování... jen ať je tu hone Sal jinak se usoužím..xD

Re: Krásné naprosto úžasné TT-TT

Salazaret | 01.05.2011

Asi máme rády obě takový ten temný styl psaní... Říká se komu bylo ublíženo jednou ublíží, já naštěstí o tom jen píšu... Děkuji za krásný komentář!
Salazaret

pergamen?

bacil | 01.05.2011

tak teď jsem opravdu zvědavá co je v něm napsáno! A to, že Severus je konečně u Harryho je super. Děsí mně ta pouta,ale je to holt nutnost. No ten jed je fakt síla, ale naštěstí Severus je mistr lektvarů tak se tak moc nebojím (jenom trošičku) toho co se bude dít dál.
Moc se těším na pokračování :-D

Re: pergamen?

Salazaret | 01.05.2011

Pergamen je velice důležitou součástí konce... A ano dozvíme se co je na něm napsáno... Snad se pak konec bude líbit :)

Konečně...;))

McLissa | 01.05.2011

Že by už?...konečně? Tak jsem zvědavá na ten dopis a probuzení, jestli tedy nějaké bude...bude, že ano? :)) Další pěkný dílek, díky ;-)

Re: Konečně...;))

Salazaret | 01.05.2011

Probuzení bude... ale jaké bude a jaké budou následky... to už je jiná :) :)

jed už něco napovídá...

Kiki | 01.05.2011

na to jak je Severus brilantní, mu tady uniká ta pointa s jedem... :D nebylo by přeci romantické se otrávit něčím, do stvořil jeho milovaný? respektive mu tak dopomohl k tomu, k čemu chtěl že...

Re: jed už něco napovídá...

Salazaret | 01.05.2011

Ano, přesně a ne jen ten jed... Ale vše má své pokračování a své následky a důsledky. Ne každý jed se dá z těla jen tak odstranit... :)

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek