Vzdal jsi to?

01.05.2011 00:01

Co si myslíte, přežil? Nepřežil? Pokusí se o to znovu? Copak už toho nebylo dost? Zřejmě ne... Kolikrát ho ještě necham trpět? No do konce zbývají už jen dva dny... Tedy dva dílečky...

Děkuji za vše hlavně všem komentujícím a yellow mé spřízněné dušičce, S láskou Vaše Salazaret

 

 

 

Chtěl jsem ho jen zkontrolovat. Ale to, co jsem zahlédl, mi vyrazilo dech. Proč to udělal. Ublížil si schválně? Tohle není ten Potter, které jsem znal. Změnil se a já si to uvědomil, až už bylo pozdě. Ale kdo ho donutil vzít si vlastní život? A takhle?

A to, co se stalo před třemi dny… Byla to nehoda? Začínal jsem mít divné tušení, že ne. Ale nehodlal jsem se s touhle spekulací nikomu svěřovat. Citrónových bonbónů mám plné zuby!

Sedím tady u jeho postele a držím jeho zkřehlou ruku ve své. Proč! Při svatém Merlinovi, proč? Jakým záhadným způsobem mě donutil tady být? Proč tu chci být?

Zvedl jsem druhou ruku a opatrně mu poupravil peřinu. Proč! Ale pak jsem ucítil v jeho kapse u pyžama nějaký předmět. Obyčejný malý pergamen.

Pomalu jsem ho vytáhl. Mám právo si tohle přečíst? Ne, já ne. Mě nenávidí. Já nejsem ten, kdo by měl číst jeho slova na rozloučenou.

Dotkl jsem se jeho čela. Bylo horké. Nedivím se. Ten jed, který vypil, bude ještě dlouho kolovat jeho žilami. Ale přišel jsem včas. Dokázal jsem zabránit tomu nejhoršímu. Žije.

Ale ty otázky, které jsem viděl ve tvářích Poppy a Albuse. Také pochopili, co chlapec udělal? Nebo zase přehlížejí tyhle drobné detaily?

Kdo mu pomůže? Bude ještě někdy nějaká osoba, která mu zabrání udělat další hloupost? Zvedl jsem se z nepohodlné židle. Zkontroloval pevnost pout, které držely jeho ruce na místě. Ne jenom kvůli tomu, že mám strach, aby si znovu neublížil. Jed. Ten odporný jed. Proč si vzal zrovna tenhle? To chtěl tak moc trpět? Na etapy?

Znovu jsem se posadil a čekal? Na co? Na další bolestivý záchvat. Nechtěl jsem si to uvědomit, ale mě to bolí taky, Harry…

 

3. část   ***   5. část

 

 

Diskusní téma: Vzdal jsi to?

:)))

grid | 01.05.2011

to je dobre, že Severus vníma Harryho zúfalý čin ako niečo, čo sám dôverne pozná a snaží sa o jemu vlastný spôsob prejavenia podpory...

Re: :)))

Salazaret | 01.05.2011

Ach ano, Severus je velmi chápavý pokud jde o tyhle věci. Sám to v životě neměl jednoduché a myslím, že oba si zaslouží kousek toho štěstí, no ne?

Konečně,

anneanne | 01.05.2011

je s ním.Snad se dají dohromady,je to moc dobře napsané.

Re: Konečně,

Salazaret | 01.05.2011

Naděje je vždy... :) A já ji v ně mám :) Takže ano, můžou být spolu, pokud se něco nepokazí a to já v těchto šesti částech v plánu nemám :) :)

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek